Armorama Benelux Workshop 2003
by: Ronny Noben

ARMORAMA BENELUX RIDES AGAIN ...

22 November 2003, Armorma-Day, een dag om op te schrijven in de geschiedenis van deze site.

In september 2003 hebben wij voor het eerst ons uit te virtualiteit geplaatst door een stand te houden op onze eerste modelbouw show en nu hebben we onze allereerste workshop in samenwerking met Figure Royale en KMK Scale World achter de rug


 

 Voorbereiding ...

Al snel na de modelbouw dag in september gingen de eerste stemmen op om nog iets samen te doen maar wat? 

In eerste instantie werd door Gino Poppe aangeboden om een Figuren demodag te houden en iedereen reageerde hierop dan ook laaiend enthousiast en de zaak leek reeds beklonken.

Tot .... op het moment dat ik een open uitnodinging stuurde naar het bestuur van KMK Scale World (voor hun uitnodiging op hun event dag) en toen was de hek van de dam.

Ook de heren van KMK zagen dit wel zitten, meer nog zij stelden voor om een combinatie demo dag te houden, figuurschilderen en algemene modelbouwtechnieken op één en dezelfde dag.

ook stelden zij hun club locatie voor dus ook dat was reeds geregeld.

Na heel wat heen en weer gepraat werd de knoop doorgehakt en zaterdag 22 november 2003 uitgekozen als Armorama-Day en iedereen kon zich eindelijk inschrijven.


 


 Programma ....

Een workshop kan bestaan uit één of meerdere demonstraties en we hebben resoluut gekozen voor een aanpak voor meerdere demonstraties, hieronder staat het voorziene programma voor die dag:

Figure Royale

Gino Poppe

* Figuurschilderen in Olie verf

KMK Scale World

Rudi Meir:
* Weathering
* Bouwentechnieken
* Airbrushen


Gert Mertens:
* PE gebruik

Swa Govaerts (Sherman specialist):
* Airbrushen
* Bouwentechnieken


Jan Goos:
* Resin Accesoires en resin in algemeen
* Detailschilderen accesoires
* Airbrushen


Dirk Vangeel (van Pro-Art-Models)
* Resin update-sets

Pascal Tognon:
* Zimmerit
* Airbrushen
* Weathering met schildertechnieken
* Schildertechnieken

Nu is het zo dat niet ieder aspect aan bod is gekomen maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat gevonden heeft wat ie zocht.

Projekt foto's
klik om te vergroten

 

 

   

    De Dag der Dagen ...

Aaaah, vroeg uit veren (gelukkig nog niet zo vroeg als sommige Nederlandse vrienden) en in een miezerige natte ochtend naar Geel vertrokken. Bij aankomst waren Rudi Meir en Pascal Tognon (KMK) net begonnen met het opzetten van de tafels en de ruimte een beetje praktisch in te delen.

Ook werden er een heleboel mooie modellen tentoongesteld door de KMK leden zodat het oog ook wat had.

Als verassing bracht Marijn van Gils zijn 3 grootste diorama's binnen (Last Round, Godverdomme en 101st  Dalamatian).  Spijtig genoeg kon Marijn zelf niet blijven daar hij volop zijn huwelijk aan het voorbereiden was (Dead man walking .....). 

Ik had nog net de tijd om de Armorama banner op te hangen toen ik reeds mijn eerste telefoon kreeg van Eagle dat hij het het niet kon vinden (hehehehe) gelukkig behoorde hij tot een uitzondering (sorry kon het niet laten).

Stilletjes aan begon iedereen binnen te druppelen en rond 11-12h00 waren de meeste present (buiten diegene die echt pas in de nammidag konden komen.

In het begin was het een beetje onwennig en bleven er verschillende jongens een beetje aan de kant (en hield ik mijn hart vast) maar na 12h00 was het ijs blijkbaar gebroken en kwam er meer interactie waardoor je de tafels meer en meer bezet zag met jongens die de KMK leden bestookten met vragen en problemen (Oef).

Vooral Gert Mertens werd in het begin bestookt met vragen over het gebruik van PE sets en ik ben ervan overtuigd dat Gert meerdere jongens van hun angst van PE gebruik heeft genezen.

Ook Rudi Meir en Pascal Tognon werden bestookt met vragen aangezien zij uitgebreid aan het airbrushen en aan het verweren waren en dit ook nog voor vele een heet hangijzer is. 

In de vroege namiddag arriveerde Gino Poppe en was de hele workshop compleet.

Gino toonde niet alleen enkele zeer mooie werken maar gaf voor ons amateurs een staaltje figuurschilderen in olieverf op zo een geanimeerde wijze dat het een plezier was om bij te blijven.

Zijn demo was ook de langste van de hele dag en nam een dikke 40 minuten in beslag maar dit stoorde niemand.

Ook onze eigenste jan (General Faillure) heeft een demostratie gegeven over hoe je bomen maakt uit ijzerdraad en ook dat werd gesmaakt.

Projekt foto's
klik om te vergroten

 

 

 

Gino Poppe in aktie

 

Onze Jan bezig met zijn boompje

    Handel ....

Op de workshop kon er ook wat gekocht worden, aan de overkant van de straat vond men Modelbouwwinkel Ceulemans en alhoewel ik daar verschillende leden naar toe heb zien wandelen heeft er (zover ik weet) niemand iets gekocht.

Anderzijds was er ook vanalles te vinden in het lokaal zelf.  MST had er een standje gezet en daar kon je best leuk spul vinden (ik zelf heb me daar een set lenzen voor mijn willy's jeep gekocht) en ook Gert stond daar met een grabbeldoos met goodies waar hij graag vanaf wou en je kon zeggen dat we erop zaten als vliegen op een koeienvlaai.

Zelf Gino had een assortiment MIG produkten bij en vooral de pigmenten zag ik regelmatig van hand wisselen.

 

 Gezelligheid ....

Het was een zeer drukke dag, er was nl zoveel te zien en te horen maar rond de middag ging de kantine open en kon iedereen genieten van een drank pauze en werd er gezellig gekletst over wat er al gezien is en wat er nog komen zou.

Het is altijd fijn om te zien dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ouwe rotten in het vak en nieuwelingen of tussen oudere en jongere modelbouwers, Iedereen is gelijk in de plastiekwereld en dat was zeker te merken op die dag. 

 

 Conclusie ....

 

Als je er vanuit gaat dat dit zowel voor Armorama als voor KMK een allereerste Workshop was dan kunnen we zeggen dat het een succes was.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel dingen die beter zouden kunnen maar op het eind van de dag is iedereen naar huis gegaan met een goed gevoel en heeft iedereen die wou iets bijgeleerd.

Ik heb na de workshop nog even met de jongens van KMK aan de toog gehangen en zij waren best tevreden en waren dan ook reeds te vinden voor een vervolg workshop in 2004.

Dit smaakte naar meer...... Op naar 2004 naar de volgende meeting.

Ik wil zeker iedereen nogmaals bedanken die aanwezig was (zie onderstaande lijst) die dag en natuurlijk ook aan Gino en de jongens van KMK voor deze heerlijke dag en om ons hun kunnen te tonen.

Aanwezig Armorama leden:

Roadkill, Eagle, Faust, Wezz, Crossbow, Zero_Cool, Bep, Golikell, Greyhunter, GeneralFailure, Mekgek en vader, Mark123, Freekster en vader, Violentg, faze4, Beaker, leo1vtanker, povolo, JohanW

Meer foto's kun je in de gallerij vinden. Het zouden er meer geweest zijn maar spijtig genoeg is Danny een memory kaart kwijtgeraakt met hierop nog enkele sfeer foto's.

Er is tevens voor meer dan 100 minuten video opgenomen (voornamelijk Gino's demo) en er wordt bekeken of het haalbaar is om deze op DVD te branden en uit te delen aan de aanwezige leden (houd het forum in de gaten).

Ronny Noben

Projekt foto's
klik om te vergroten

 

 

 

 

 

 

 

This article comes from Armorama
https://armorama.kitmaker.net