login   |    register

Modelbouwer van de Maand.

Maart 2009 || Guy Van Ginneken


KMB. Vertel ons eens iets over je zelf, je privé situatie buiten het modelbouwgebeuren. Maw wie ben ik.

Ik ben Guy Van Ginneken, 41 jaar, gehuwd, vader van drie prachtige kids (met dank aan mijn echtgenote.). De NMBS (Belgische Spoorwegen) is mijn werkgever sinds 1990, ondertussen zo’n 19 jaar dus…
Naast de modelbouw verzamel ik Tweede Wereldoorlog militaria, met een bijzondere interesse voor de US.
De lectuur over het onderwerp boeit me mateloos, maar vooral D-Day en de nadagen ervan genieten mijn grootste aandacht.
Aan sport doe ik niet op dit moment, de kids zorgen immers voor genoeg leven in de brouwerij en slorpen tamelijk veel tijd op naast het werk.
KMB. Hoe kwam je in contact met onze leuke hobby en wanneer heb je voor het eerst de lijm en het hobbymes in de handen genomen.

Zoals bij de meesten onder ons, waren het onhandige maar gretige kinderhandjes die de eerste doosjes openden. Ik was hé-le-maal weg van tweedekkers en hun boxart deed me wegdromen tot hoog boven de wolken. Ik herinner me die eenvoudige kitjes als de dag van gisteren. Waar is die tijd naartoe ? Decals kleven nog voor het arme ding in mekaar stond, een verfjas betekende tijdverlies want er moést gevlogen worden ! Ik zie me nog lopen met zo’n tweedekker-lijmbol tussen de vingers. Ja, juist, ik herinner me ineens vlijmscherp waar die kitjes vandaan kwamen : na een grondige tankbeurt met de wagen werden ze cadeau gedaan aan de klanten van het pompstation !
About the Author

About Guy Van Ginneken (guygantic)
FROM: ANTWERPEN, BELGIUM


Comments

Erg leuk gedaan! Zo leren we elkaar nog eens kennen! greets Peter
MAR 02, 2009 - 06:25 AM
Zeer leuk om een kijkje te krijgen in het hoe en wat van mede bouwers
MAR 02, 2009 - 07:31 AM
Nice, geeft toch weer een kijkje achter de schermen!! Leuk initatief!
MAR 02, 2009 - 08:55 AM
Leuk dat ik de eerste mocht zijn, terwijl ik zelf liever alles te weten kom van mijn fellow modelbouwers. Ach een maandje geduld en ik kom ook aan lezen toe. Dank aan de mensen van de staf ! Dank aan de forumleden hier die hun interesse betoond hebben.
MAR 02, 2009 - 11:08 AM
Gratz Guy, ik vind je een wel verdiende eerste modelbouwer van de maand Maar dat is mijn bescheide mening Martin
MAR 03, 2009 - 09:16 AM
Leuk om zo eens te lezen! Ik ben stikjaloers op je werkruimte Guy; om 2 zaken: 1- de ruimte 2- de orde (dut lukt mij nooit!). Goed idee ook om dit soort artikele te doen.
MAR 07, 2009 - 04:36 AM
ik vrees al voor pshychische letsels bij de lezers , eens ze mijn varkensstal gaan zien, Guy is Guygantic Mr Cork Mr Clean What's next dude? Mr perfect??? stoefer zékers een week moeten opruimen!
MAR 07, 2009 - 07:11 AM
Gefeliciteerd Guy. Mooi verslag. Leuke ruimte heb je daar trouwens, ziet er goed uit. Peter
MAR 07, 2009 - 08:08 AM
Bedankt voor jullie interesse in mijn persoontje jongens, het was een erg plezierige ervaring, zowel om de vragen te beantwoorden, alsook om mijn antwoorden met jullie te delen ! Bedankt voor de reacties ! ... en nu wil ik wel afgelost worden hoor
APR 03, 2009 - 09:10 PM
De aflossing is in de maak...met enige vertraging......maar komt wel. Grt Nico
APR 03, 2009 - 09:40 PM