login   |    register

135
De eerste Jets

Voorwoord
Vorig jaar bracht Special Hobby een lang verwachte 1/48 schaal bouwdoos uit van de Gloster E.28/39 Pioneer. Deze bouwdoos is, ondanks zijn tekortkomingen, een must voor iedere WW2 vliegtuig collectie. Maar hoe zit het dan met de Heinkel He178, de allereerste jet in de geschiedenis van de luchtvaart? Condor (nu MPM) bracht in 1995 een 1/48 schaal bouwdoos van deze Duitse straaljager uit, dus is het nu mogelijk om beide vliegtuigen nu zij aan zij tentoon te stellen. Om een vergelijking te kunnen maken welke fabrikant nu het beste model had uitgebracht van deze twee vliegtuigen besloot ik ze allebei te bouwen met niet veel meer dan wat in de doos zat en door de bouwinstructies en verf schema’s zo goed mogelijk na te volgen.
Historie
Zondag 27 Augustus 1939, Ernst Udet krijgt telefoon van Ernst Heinkel:- "Goede morgen," zei Heinkel; "Ik wil u graag even laten weten dat Flugkapitän Warsitz een succesvolle eerste vlucht heeft gemaakt met de allereerste straaljager in de geschiedenis van de luchtvaart: de Heinkel He 178!" Na een moment van stilte antwoordde Udet: - "Dat is heel goed! Gefeliciteerd voor u beiden! Maar laat me nu weer terug mijn bed ingaan..."

Gelukkig hebben de Duitse leiders zich nooit het belang van straaljagers gerealiseerd tot de allerlaatste momenten van de oorlog, toen het al te laat was. De eerste Britse jet, de Pioneer, vloog zijn enigste vlucht op 8 April 1941 en de algehele prestatie was niet beter dan zijn oudere ‘broer’ van Heinkel! Maar de Britse ingenieurs liepen in de daaropvolgende jaren snel in en zowel de Me 262 als de Gloster Meteor werden op hetzelfde moment operationeel ingezet in de zomer van 1944.
De bouwdozen
Als je de twee dozen opent is het eerste dat opvalt dat er weinig gietramen inzitten. Twee voor de Pioneer kit en maar één voor de He 178! Maar bij de bouwdoos van Condor wordt je wel beloond met een klein setje gedetailleerde messing (PE) onderdelen (foto 1). Bij de Special Hobby zit ook een setje messing onderdelen (foto 2), maar dit zijn er maar twee voor het voorste landingsgestel. Ik denk dat dit het kleinste PE setje is dat ik ooit heb gezien. Het totale aantal onderdelen (inclusief de canopy (= cockpit venster) en de messing onderdelen ) is 44 voor de Heinkel en 41 voor de Gloster. Heel wat anders dus dan de meer dan honderd onderdelen die je in de meeste WW2 bouwdozen vindt.

Je kan bij de twee bouwdozen duidelijk zien dat de klein serie fabrikanten in kwaliteit van hun gietmallen verbeterd zijn. De Condor kit, hoewel acceptabel, is gemaakt van hard, vaalgrijs plastic met de gebruikelijke flash. De lijnen zijn goed aangebracht maar, naar mijn mening, niet diep genoeg. Over het algeheel is deze bouwdoos een goed voorbeeld van wat tien jaar terug de standaard was en zal je het plastic oppervlak iets moeten schuren om kleine imperfecties weg te werken! De Special Hobby is meer scherper afgewerkt en het grijze plastic is zachter (bijna als vinyl!) met zeer goede oppervlakte details. Als er geen flash en locatie pin plekken op waren geweest, zou ik bijna zeggen dat het “Tamigawa” kwaliteit is. In de He 178 bouwdoos zit ook nog een instrumenten paneel dat geprint is op een stukje plastic film en de het ‘snoepje’ bij de Gloster E.28/39 bouwdoos is het mooie kleine velletje met decals.

De bouwbeschrijving van de Condor doos is vrij eenvoudig: wat historie van het vliegtuig, twee stap bouwinstructie, een verfinstructie met zicht op twee zijdes van het vliegtuig en een onderdelen referentie. Over deze referentie kan ik zeggen dat het mij opviel dat de indeling van de onderdelen niet overeen komt met de indeling op de gietramen! Ik vermoed dat dit komt doordat de bouwbeschrijving eigenlijk voor de 1/72 versie gemaakt is! Er is zelfs gebruik gemaakt van dezelfde doos en het is daarom dat er een 1/48 stikker op de voorzijde van de doos is geplakt! De bouwbeschrijving van de Special Hobby bouwdoos is meer gedetailleerd je hebt wederom wat historie, een vierstaps gedetailleerde bouwinstructie en twee verfinstructies met elk zicht op vier zijden van het model. De onderdelen referentie is ook hier aanwezig en dit keer komt deze wel overeen met de onderdelen op het gietraam.

Over het algeheel kan ik zeggen dat de Special Hobby kit er in de doos beter uitziet en daarmee neemt de Pioneer alvast de leiding.
De cockpit
Zoals gewoonlijk begon ik als eerste met de cockpits (foto 3). Op dit punt is de Condor kit absoluut het beste doordat deze (dankzij de PE onderdelen) veel beter gedetailleerd is dan de Special Hobby bouwdoos. In feite, de Pioneer cockpit lijkt meer op een lege badkuip terwijl de cockpit van de He 178 meer realistischer is. En nog erger: het instrumentenpaneel van het Britse vliegtuig is een lachertje! Sommige instrumenten zijn letterlijk afgesneden aan de zijkanten en ik vermoed dat de heren van Special Hobby eenvoudig een dummy paneel hebben gemaakt en deze vervolgens hebben bijgesneden zodat het in de cockpit paste Niet erg serieus. Over passen gesproken; de compleet gemonteerde cockpit van de Heinkel past niet in de twee romp delen. Dus schuren en goed controleren of het past is hier nodig om een goed resultaat te behalen In tegenstelling hiermee past de cockpit van de Pioneer weer zonder veel moeite in de twee romp delen. Maar de complexiteit van het ontwerp zal je hier wel weer wat problemen leveren! Het voorwielruim maakt deel uit van de samengebouwde cockpit en om het geheel goed passend in de romp te krijgen is nogal een karwei! Het was beter geweest om het wielruim en de cockpit van elkaar te scheiden zodat er meer “ruimte” is om mee te werken. Special Hobby streefde naar een design "à la Tamigawa" maar dit geeft later in de bouw wat problemen.

De cockpit van het Duitse vliegtuig is in Tamiya Dark Grey geschilderd (ik heb alleen Tamiya Acrylverf gebruikt, tenzij ik iets anders vermeld) met een lichte drybrushing met licht grijs. Een groot pluspunt zijn de messing hendels, pedalen en gordels. De hendels kregen een klein druppeltje houtlijm op hun hoofd (als “knoppen”) en werden vervolgens donker grijs geschilderd met wat rood of wit op de knoppen. De gordels werden geschilderd met bruin en zilver en de pedalen werden na goed passen op hun plek gelijmd (onthoud: de cockpit is klein!) In de bouwdoos van Condor is de joystick die eigenlijk meer op een golfclub lijkt op dit gebied het enige minpuntje.

Kijkend naar de Special Hobby's cockpit, denk ik dat deze perfect is voor een Tibetaanse monnik maar niet voor een testpiloot. Er is maar één stick en een roerpedaal voor de arme jongen! Ik vraag me af waarvoor al de meters op het instrumentenpaneel zijn? Het schilderen is hierdoor wel eenvoudig, met alleen een groene basiskleur en wat drybrushing (foto 4).

Op dit punt van de bouw aangekomen (foto 5), moet ik zeggen dat het Condor model een betere indruk op mij maakt dan de Special Hobby bouwdoos. Dit werd bevestigd tijdens het samen lijmen van de twee romp helften. Bij de He 178 is er, als de cockpit vloer en het voorschot juist geschuurd zijn, geen enkel probleem. Het lijmen van de twee romp delen van de Pioneer is veel moeilijker door het ontwerp van de cockpit! Het is heel moeilijk om hier een goed resultaat te krijgen. Als het luik van het landingsgestel op zijn plaats zit dan zit de cockpit niet goed, en wanneer de cockpit goed zit komt het luik weer van zijn plek. Ik besloot dat het luik prioriteit had en ik moest daarom het gat dat hierdoor ontstond achter de pilotenstoel opvullen (foto 6). Vergeet niet om een gewicht in de neus van de Pioneer te plaatsen (foto 7). Als je dit niet doet… wel, je weet zelf wat er dan zal gebeuren. Volgens de instructies heb je een 30g gewicht nodig in de neus. Ik heb maar een 20g gewicht gebruikt en dat was meer dan voldoende! Hoe dan ook, er is ook niet genoeg ruimte voor meer gewicht.
  • 01-kit
  • 02-kit
  • 03-build
  • 04-build
  • 05-build
  • 06-build
  • 07-build

About the Author

About Jean-Luc Formery (TedMamere)
FROM: MOSELLE, FRANCE

I'm mainly interested in WW2 aircraft and I build them in 1/48 scale.